Snel en recht zaaien

Geplaatst op

Begin juni komt de oogst op gang van doperwten, bladvenkel, bladselderij, peterselie, tuinbonen, en heel veel kruiden. Andere planten dijen uit, maar er moet ook weer gezaaid worden in vrijgevallen vakken. Dat kan nu lekker in de volle grond. Spinazie bijvoorbeeld. Een trucje is om voren te trekken met de zijkant van een schoffel die meteen de vorige rij dichtzet. Ik gebruik een steigerplank van 4 meter waarop ik loop. Door mijn gewicht kan ie ook niet verschuiven. Dat het bed daarvoor natuurlijk helemaal onkruidvrij en glad geharkt moet zijn is noodzakelijk.

Eerste geultje, spinaziezaad er in.
Tweede geultje en eerste dicht
Derde geultje, enz.

Grote zaden zoals de tuinbonen op de bovenste foto, zaai ik in een wapeningsnet van 10×10 vakjes. Omdat tuinbonen toch steun nodig hebben trek ik daarna het net omhoog tot een cm of 30. Stapeltjes bakstenen eronder. De planten groeien er vanzelf doorheen en staan als een huis.

De kas van de spetsehoeve, gevuld met diverse tomatensoorten, malabarspinazie, muismeloen, watermeloen, kousenband, paprika, peper, aubergines, appelwortel, artisjokken en druif.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *