Samenwerking met Spetsehoeve

Geplaatst op

Onze stichting werkt vanaf vandaag ook op de lokatie Veelerveen van stichting Terwille. In de voormalige boerderij de Spetsehoeve wonen 15 ex-verslaafden die met justitie in aanraking zijn geweest. Zij werken aan een terugkeer naar de maatschappij. Omdat het een vrijwillig en open traject is waar op allerlei manieren een nieuwe start in hun leven mogelijk wordt gemaakt denken we dat tuinieren daar goed in past.

We hopen met de bewoners een bloeiende tuin met veel biologische groentes voor in hun keuken te realiseren, samen met vrijwilligers uit de omgeving zodat de cliënten al half in de samenleving komen te staan.

De moestuin wordt vergroot zodat het aanbod straks navenant toeneemt en er langs de weg verkocht kan worden en ook de voedselbank bediend kan worden. Er zijn kassen, water, mest van de konikpaarden, compost en een flinke lap grond dus aan de slag! We beginnen met het eenmalig ploegen van weidegrond, het opbrengen van compost en het uitzetten en schoonhouden van bedden. Ook wordt een apart stuk grond bestemd voor aardappels, suikermais en wilde bloemen. Er is een trekker met wat werktuigen, dus die gaan we zeker in het begin inzetten. Een spannend project dat we met liefde oppakken.

Rein de Goeje

Hier gaat het meeste gebeuren. De grote kas is 10×15 m, weliswaar in niet te beste staat maar het dak en de grond zijn goed.
Er is een lange koude bak, maar nog zonder eenruiters.
In een landbouwgemeente als Westerwolde is gemakkelijk iemand te vinden die een trekker snel aan de praat krijgt en zonodig repareert. En meteen even de boel een beetje rechttrekt en de overvloed aan paardenmest de bak terug induwt.

Eén antwoord op “Samenwerking met Spetsehoeve”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *