

Heerlijk Westerwolds Land is een educatief (pilot)project waar ‘gezondheidswaarde per hectare’ de rode draad vormt. Hier kun je zien, voelen, beleven en proeven wat Agroforestry, permacultuur strokenteelt en zoveel mogelijk biodiversiteit voor de gezondheid op ons bord kunnen betekenen. Via inspiratietrainingen, themadagen en excursies leren we mensen hoe je het jaar rond van eigen grond kunt eten.
Heerlijk Westerwolds Land is een initiatief van Jan Dommerholt en voedingsdeskundige/auteur Rineke Dijkinga. Hun pilotproject gaat niet om ‘opbrengst per hectare’ maar om ‘waarde per hectare’: voor de bodem, dieren, consumenten, boeren en de aarde. Daarom hebben zij het ook ‘een project voor bijen, bodem, boeren en jouw bord’ genoemd.
Op de akkers werken we met Agroforestry en strokenteelt en in de moestuin met permacultuur. Sinds 2018 zijn er honderden planten, struiken en bomen aangeplant om de biodiversiteit te verhogen. Op de wandelpaden en in de tuin staan vele informatiepanelen om bezoekers over het project te vertellen. Heerlijk Westerwolds Land is tevens een Rustpunt.
Extra informatie:
Heerlijk Westerwolds land is altijd toegankelijk om te bezoeken.
Het Rustpunt – met koffie en thee – is open van half maart tot half oktober maar buiten deze periode kunnen mensen het land wel gewoon bezoeken. Op ons Rustpunt verkopen we boeken en thee, aangevuld met wat streekproducten.
Op aanvraag zijn groepen welkom. Wij geven zowel rondleidingen als workshops om de oogst te verwerken (denk aan fermenteren, wecken, drogen, ambachtelijk broodbakken etc. Deze staan op de website van ECOIST.NL.
Rondleiding op maat?
Wil je met jouw groep een (thema)rondleiding? Stuur ons even een mailtje en we kijken of en wat we voor je kunnen regelen. Dat kan via info@rinekedijkinga.nl.

Rustpunt Heerlijk Westerwolds Land

Akkerindeling 2024

IJsvogel op Heerlijk Westerwolds Land



